Slootweg-logoweb

over ons

Persoonlijk
Bij Slootweg Consultancy kent u als cliënt de mensen die uw belangen behartigen. En daarom kunt u hen rechtstreeks benaderen. Een wachtkamer hebben we niet. Geen afstand, maar betrokkenheid. We spreken geen geheimtaal, maar gewoon Nederlands.

Professioneel
We zijn een klein kantoor, maar beschikken over gedegen kennis. Binnen ons kantoor zijn opleidingen gevolgd voor accountant-administratieconsulent (AA-accountant), bedrijfseconomie, fiscale economie, algemene economie en bedrijfskunde. Daarnaast beschikken we over vele jaren ervaring in ons vak (soms al meer dan tientallen jaren!), opgedaan bij grote accountantskantoren, belastingadvieskantoren en kleinere administratiekantoren. Wij zijn een administratiekantoor, geen accountantskantoor. Hoewel we de opleiding tot accountant hebben gevolgd, jarenlang als accountant hebben gewerkt en praktijkopleider zijn geweest van aankomende collega’s, hebben we er enkele jaren geleden bewust voor gekozen om ons niet langer te laten registreren als accountant. Nieuwe wetgeving leidde voor accountants tot veel regels, veel bureaucratie en hoge kosten. En dus werden accountants onnodig duur. Om nog enigszins betaalbaar te blijven, moeten de accountants tijd besparen op het gewone (en wat ons betreft: het echte) werk. De formaliteit gaat ten koste van de kwaliteit. Accountants leggen nu sterk de nadruk op automatisering: u moet zelf de financiële administratie en de salarisadministratie doen en het werk van de accountant gaat dankzij moderne software allemaal min of meer vanzelf. Daarover hebben wij zo onze twijfels.

Betaalbaar
Sinds we geen lid meer zijn van de beroepsorganisatie en dus geen contributie meer betalen, mogen we ons geen ‘accountant’ meer noemen. Dat doen we dan ook niet meer. We doen nog steeds hetzelfde werk, maar we noemen ons anders: niet meer ‘accountantskantoor’, maar ‘administratiekantoor’. Hetzelfde werk, dezelfde kwaliteit, tegen een andere prijs. Te vaak zit de toegevoegde waarde van accountants in de hoogte van hun rekening. Van ons administratiekantoor krijgt u een normale rekening.

Kortom: wij leveren de kwaliteit van een accountantskantoor voor de prijs van een administratiekantoor.