Slootweg-logoweb

jaarrekening

Na afloop van het jaar kunnen wij aan de hand van uw administratie een jaarrekening voor uw onderneming opstellen.

Accountantskantoren zetten voorin de jaarrekening een “verklaring”. Dat kan zijn:
a. Een samenstellingsverklaring beoogt geen zekerheid te geven over de getrouwheid van vermogen en resultaat. Deze is voldoende voor ondernemingen met minder dan € 12 miljoen omzet, € 6 miljoen balanstotaal en minder dan 50 werknemers. Voor een samenstellingsverklaring kunt u ook bij ons als administratiekantoor terecht.
b. Een beoordelingsverklaring geeft een beperkte mate van zekerheid over de getrouwheid van vermogen en resultaat. Hiervoor moet u bij een accountantskantoor zijn.
c. Een accountantverklaring geeft een grote mate van zekerheid over de getrouwheid van vermogen en resultaat. Deze is verplicht voor ondernemingen met meer dan € 12 miljoen omzet, € 6 miljoen balanstotaal en meer dan 50 werknemers. Hiervoor moet u bij een accountantskantoor zijn.

Omdat verreweg de meeste ondernemingen in Nederland volgens de wet “klein” zijn, heeft ook u vermoedelijk alleen een jaarrekening nodig, zonder accountantsverklaring. Natuurlijk kunt u ook voor een samenstellingsopdracht naar een acocuntantskantoor gaan. U krijgt dan ongetwijfeld een prima jaarrekening, de wachtkamer is er ruim en de koffie voortreffelijk. U weet echter ook dat u daarvoor (meer dan genoeg) betaalt. Als u het geld ervoor over heeft, dan zit u goed. Als u wilt kijken of het ook anders kan (geen wachtkamer, gewone koffie en een normale rekening), kom dan eens vrijblijvend met ons praten.